Vijvermanden

Vijvermanden maken het mogelijk om vijverplanten niet alleen rond de vijver te plaatsen, maar ook midden in de vijver! Vijvermanden helpen ook om waterplanten in bedwang te houden door te voorkomen dat wortels zich over de hele bodem verspreiden, en ze zijn ook erg belangrijk voor de waterstroom naar de planten door kleine gaten in de vijvermand.

Vijvermanden maken het mogelijk om vijverplanten niet alleen rond de vijver te plaatsen, maar ook midden in de vijver! Lees meer

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Vijvermanden

Vijvermanden bestaan in verschillende vormen en maten. Vijver manden worden gebruikt om planten niet alleen aan de randen van de vijver te plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in het midden van de vijver. Verder houden de vijvermanden de waterplanten in bedwang door te voorkomen dat de wortels zich verspreiden. Door middel van een speciale drijfring in combinatie met een vijvermand, kan je zelfs een drijvend planteneiland creëren. Zet de plant in de vijvermand in speciale waterplanten grond en klei samen met een voedingstablet en je hebt de ideale bodem voor waterplanten.

Vijvermanden kopen

Vijvermandjes zijn bij ons verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. De meest voorkomende maat is een vierkant mandje van 19x19 cm. In dit mandje kunnen maximaal 4 waterplanten worden geplaatst. De Vierkante mand verkopen wij ook in een grotere uitvoering van 35x35 cm. Verder bieden wij nog niervormige en ronde mandjes aan.

Vijverplanten in mand kopen

Wanneer je bij ons vijverplanten aanschaft, worden deze geleverd inclusief vijvermand, klei, voeding en afdekgrind (een zogenaamde oppot set). Dit uiteraard met uitzondering van de soorten die geen mand nodig hebben zoals bijvoorbeeld de drijfplanten. Per oppotset worden het maximale aantal plantjes geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om een mini vijver planten set aan te schaffen. Deze oppot set met 4 verschillende, op elkaar afgestemde planten is een aanwinst voor iedere vijver. Naast vijverplanten in mandjes is er ook een groot aanbod zuurstofplanten in mandjes.

Wat is een vijvermand?

Een vijvermand wordt gebruikt om waterplanten in een goede voedingsbodem te zetten. De vijvermand wordt gevuld met klei, grond en voeding en is uitermate geschikt om gezonde, sterke waterplanten te kweken. Door de kleine gaatjes in de mand, laat deze wel water door naar binnen, maar houdt hij wel de goede voedingsbodem vast. Hierdoor krijgt de plant alle voeding die hij nodig heeft.

Waterplanten plant je vaak in een vijvermand. Eenmaal in de vijvermand kunnen deze in de vijver worden geplaatst. Het is belangrijk om je te houden aan de voorgeschreven diepte die op de verpakking staat. Wanneer de planten op de juiste diepte staan, zorg je voor optimale groei en bloei van de betreffende plant. Op onze site hebben wij nog een aantal tips om het optimale uit jouw vijverplanten te halen. Hierdoor beleef je nog meer plezier aan jouw prachtige vijver!

Een vijvermand zorgt ervoor dat planten niet gaan woekeren en dat ze de juiste voeding krijgen. Tevens is het eenvoudig om de planten op de juiste diepte in de vijver te plaatsen. Je kunt de planten inclusief mand ook makkelijk verplaatsen. Je kunt ze bijvoorbeeld in de winter in een dieper gedeelte zetten, zodat ze worden beschermd tegen de vorst en kunnen overwinteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB