Van der Velde Waterplanten drijfplant

Drijfplanten

Drijfplanten zijn natuurlijke filters voor jouw vijver of aquarium. De wortels van drijfplanten halen schadelijke stoffen uit het water. De bladeren van deze drijfplanten houden de soms felle zon uit het water en voorkomen algengroei. Daarnaast bieden deze planten een schuilplaats voor uw vissen en andere waterdieren. Behalve deze praktische voordelen, tovert u met drijfplanten uw waterpartij om tot een paradijselijk tafereel.

Drijfplanten zijn natuurlijke filters voor jouw vijver of aquarium. Lees meer

Alle waterplanten

Vind de geschikte waterplant voor jouw vijver.

Alle vijverplanten pakketten

Bestaan uit alleen winterharde waterplanten.

Daarom kies je voor Van der Velde Waterplanten

Gratis advies op maat

Vijverplanten uit eigen kwekerij

100% groei- & bloeigarantie!

Van der Velde Waterplanten scoort een 9,3 op basis van 376 reviews Trustpilot

Drijfplanten kopen online

Drijfplanten voor je vijver kopen doe je bij Van der Velde Waterplanten. Al onze drijvende waterplantjes worden rechtstreeks geleverd uit eigen vijverplantenkwekerij.

Drijfplanten voor het aquarium

Drijfplanten zijn goede zuurstofleveranciers en daardoor zeer belangrijk in een aquarium. Tevens filteren deze planten de afvalstoffen uit het water en bieden zij een schuilplaats voor de vissen. Daarnaast zien zij er prachtig uit in een aquarium.

Behalve in een aquarium, lenen drijfplanten zich ook uitstekend om bijvoorbeeld een schaal of vaas mee te decoreren. Een geschikte plant hiervoor zijn bijvoorbeeld de vlotvaren (Salvinia natans) en zuurstofplant Marimo mosbal (Chladoflora aegagropila).

Drijvende waterplanten voor de vijver

Een populaire soort uit de categorie drijvende vijverplanten is Krabbenscheer (Stratiotes aloides), een drijfplant met zwaardvormige bladeren, afkomstig uit Eurazië. Deze drijfplant bloeit van mei tot juli met witte bloemen en is een populaire zuurstofplant in vele vijvers.

Werking van drijfplanten

Deze planten nemen afvalstoffen op en zorgen voor schaduw waardoor het water minder snel zal opwarmen. Ook waterdieren vinden een plek om te schuilen onder drijvende waterplanten.

De naam zegt het al: drijfplanten zijn plantjes die op het water drijven. Het zijn belangrijke zuurstofleveranciers en zorgen voor schaduw in de vijver of het aquarium. Dit is belangrijk om algengroei tegen te gaan.

Het is zeker aan te raden om drijfplanten in een aquarium te plaatsen. Behalve dat zij zuurstof produceren en afvalstoffen opnemen, bieden zij ook een schuilplek voor de aanwezige vissen in het aquarium.

Enkele voorbeelden van drijfplanten die het in een aquarium goed doen zijn: vlotvaren (Salvinia natans) en waternoot (Trapa natans). Dit zijn snelgroeiende planten die kunnen gaan woekeren. Gelukkig kun je deze drijvende waterplantjes heel eenvoudig uit elkaar halen en het overschot verwijderen.

Drijfplanten zijn bij ons eenvoudig online te bestellen. Ze worden geleverd uit eigen kwekerij en zorgvuldig verpakt bij je thuis geleverd.

Krabbenscheer planten doe je door de jonge plantjes in de buurt van de vijverkant, tussen de oever- en moerasplanten te leggen. Grotere planten laat je in de vijver drijven. Krabbenscheer is een meerjarige plant die in de vroege zomer bloeit.  In de herfst zinkt de plant naar de bodem om te kunnen overwinteren.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
Ontvang 10% korting
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van tips en acties.
ONTVANG 10% KORTING!

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB

Ik wil graag vrijblijvend vijver advies

Vul het onderstaande formulier zo volledig mogelijk in en je ontvangt advies op maat.

 

VrijblijvenVijverAdvieszonderpag
Welke soort vijver heb je al of wil je hebben?
Selecteer je (gewenste) vijver
Maximale uploadgrootte: 2MB